(Program Separuh Masa Untuk Warga Bekerja) Klik disini untuk flyer

(English)

Program Diploma Eksekutif dibangunkan secara khusus untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan golongan bekerja ke arah kemajuan kerjaya. Kurikulum yang dibangunkan oleh para pensyarah daripada pelbagai fakulti Universiti Malaya dan juga pengamal industri menekankan aspek teori dan praktikal bagi memenuhi keperluan golongan bekerja meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang berkaitan. Semua kursus dijalankan secara separuh masa dan kelas diadakan pada hujung minggu.

Melalui program yang ditawarkan, warga bekerja khususnya berpeluang untuk meningkatkan tahap kelayakan akademik mereka di peringkat diploma eksekutif (MQF Tahap 4)tanpa meninggalkan komitmen kerja sedia ada. Kelayakan ini akan membolehkan para graduan untuk meneroka peluang kerjaya dalam bidang yang diikuti dengan tawaran jawatan serta memperoleh pendapatan (gaji) yang lebih baik pada masa hadapan.

Kurikulum yang dibangunkan oleh para pensyarah daripada pelbagai fakulti Universiti Malaya dan juga pengamal industri menggabungkan aspek teori dan praktikal bagi memastikan para pelajar dapat mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran mereka mengikut keperluan pekerjaan semasa.

Pada masa ini, lebih 20 ribu warga bekerja seperti anda telah pun mencapai pelbagai kejayaan menerusi program diploma eksekutif ini sama ada dalam pembangunan kerjaya mereka mahupun menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

Program yang ditawarkan ambilan Januari 2017 :

Kod Program
Status Akreditasi

Pengiktirafan JPA
Diploma Eksekutif Pengurusan (Pentadbiran dan Operasi)
UFA

Diiktiraf
Diploma Eksekutif Pengurusan (Sumber Manusia)
UFB

Diiktiraf
Diploma Eksekutif Pengurusan (Perniagaan)
UFC

Diploma Eksekutif Pendidikan Awal Kanak-kanak
UFD

Diploma Eksekutif Kaunseling

UFE

Diploma Eksekutif Pentadbiran Perakaunan
UFF

Diploma Eksekutif Teknologi Maklumat
UFH

Diploma Eksekutif Pengurusan Teknologi Pembuatan
UFI

Diploma Eksekutif Perbankan dan Kewangan Islam
UFJ

* Akreditasi Penuh (FA)
* Akreditasi Provisional/Sementara (PA)

Calon-calon yang berminat dijemput hadir pada Hari Informasi yang akan diadakan pada tarikh dan masa seperti di bawah untuk khidmat nasihat, keterangan lanjut serta permohonan program Ambilan Januari 2017 ini.

Tarikh : 22 April 2017 (Sabtu)

Masa : 10.00 pagi - 2.00 petang

Tempat : Auditorium Institut Pengajian Siswazah, Universiti Malaya Kuala Lumpur.

PERTANYAAN DAN KEHADIRAN TAKLIMAT

ENQUIRY FORM

UNTUK MEMOHON

Prosedur Permohonan

Permohonan boleh dibuat sama ada secara ATAS TALIAN atau SECARA MANUAL menggunakan Borang Permohonan rasmi yang boleh dimuat turun.

Permohonan yang lengkap mesti mengandungi perkara berikut:

Klik disini untuk maklumat lanjut

MAKLUMAT BERKAITAN

• Yuran
  • Syarat Kemasukan
  • Jadual Program
  • Kelebihan Program

Klik disini untuk maklumat lanjut

PUSAT PEMBELAJARAN UMCCED (PPU)

UM,KL
PPU KULIM
PPU BAYAN LEPAS